7 site-uri unde găsiți modele printabile 3D


| Fara Comentarii »

Aveți o lipsă de idei, timp sau inspirație să vă faceți un model 3D. Nu știți suficient de bine să modelați în aplicații CAD. Nu vreți să învățați pentru că e greu (e.) și ocupă mult timp (ocupă.). Dar vreți foarte mult să experimentați sau doar să descoperiți printarea 3D. Poate în timp pentru următoarea vizită la FabLab? Nu-i bai! Suntem aici să vă ajutăm sub forma unor modele direct printabile 3D. Muncite de alții! În următoarele site-uri veți găsi modele gata de descărcat, la numai o căutare distanță:

 1. Thingiverse

Thingiverse este un site menținut de Makerbot Industries, creatorii seriei populare de printere 3D Replicator. Site-ul permite uplodarea și șeruirea de fișiere ușor de înțeles pentru aproape orice model de imprimantă 3D. Website-ul este foarte popular, deci dacă vreți să găsiți ceva inedit, începeți-vă căutarea aici.

2. YouMagine

Tot o firmă de imprimante 3D se află în spatele youmagine.com. De data aceasta de către Ultimaker, producătorul de printere 3D open source. Site-ul a apărut în 2013 și, fiind relativ nou, nu este la fel de populat ca Thingiverse. Încă.

3. My Mini Factory

My Mini Factory aparține de iMakr, un magazin online care vinde obiecte și accesorii printate 3D și care deține cel mai mare magazin de printare 3D din Londra. Site-ul conține modele 3D create de profesioniști și toate sunt testate calitativ. Se pot face și cereri pentru modele 3D pe care designerii le vor face și împărtăși.

4. Autodesk 123D

Autodesk 123D este o suită de programe de modelare și captură 3D destinată exclusiv hobby-iștilor. Pe lângă suita de unelte există și un site pe care utilizatorii pot încărca și distribui modelele create. Dacă sunteți începător și doriți să învățați bazele modelării 3D, recomandăm să încercați Meshmixer, tot gratuit, tot de la Autodesk. Se integrează ușor cu suita 123D și facilitează adaptarea modelelor existente pentru printarea 3D.

5.Bld3r

Bld3r, autointitulata rețea de socializare pentru printarea 3D, este o comunitate activă de modelatori cărora le place să își expună creațiile. Utilizatorii le pot vota, și cele mai faine vor ajunge la capul paginii. Pe site apar și modele urcate pe Thingiverse sau YouMagine.

6. Sproutform

  O altă comunitate de printare 3D, de data aceasta axată pe modele descărcabile mai tehnice. Sproutform dispune de un sistem care încearcă să învețe ce îți place și îți oferă recomandări în funcție de ce descarci sau lăicuiești.

7. Cults

O comunitate franceză în care modelatorii pot distribui sau vinde design-uri proprii. Numele site-ului vine de la St. Luc, protectorul pictorilor de pretutindeni. Evident, numele este inversat. Partea cea mai bună? Site-ul este disponibil și în limba engleză.

Mențiuni speciale adunate la un loc:

Instructables – un site dedicat tuturor celor care doresc să învețe să facă chestii. Nu se concentrează pe printarea 3D, dar puteți găsi multe tutoriale în care autorii includ și modele 3D descărcabile.

RascomRas – Website spaniol care permite utilizatorilor să descarce și să distribuie modele 3D

Repables – Site foarte simplu în care se pot încărca și descărca modele 3D. Nimic mai mult sau mai puțin. Aici găsiți mai mult obiecte mici precum piese de schimb pentru alte imprimante 3D.

ShapeDo – Un loc inspirat de GitHub, unde designerii încarcă fișiere cât și instrucțiuni despre cum să faci printul cât mai bun.

Yeggi – Motor de căutare care indexează site-uri cu modele 3D printabile.

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu