Roboței îți amintesc să uzi plantele


| Fara Comentarii »

roboței te ajută să nu uiți să uzi plantele

 

Nu toată lumea a fost binecuvântată cu capacitatea supraumană de a nu uita complet de colocatarii noștri din ghiveciuri. Pentru toți noi oamenii normali, Plant Friends au apărut și ne pot ajuta să curmăm viețile plantelor inocente de pretutindeni.
Sistemul de monitorizare a umezelii monitorizează temperatura, umiditatea aerului și umezeala solului din apropierea plantelor voastre și poate trimite alerte prin email sau mesaje text când plantelor li se face sete.

Sistemul este cuprins într-o cutie din bambus tăiată la laser și o aplicație Android care permite vizualizarea în timp real, pe telefon, a parametrilor monitorizați.

Designerul în spatele conceptului este Dickson Chow. „Pur și simplu m-am trezit într-o zi cu dorința de a crea obiecte fizice, tactile. […] trecerea la design-ul de obiecte reale mi s-a părut o evoluție naturală”, zice Dickson, care a migrat de la animația computerizată la concepția de produse. Ideea, conform spuselor artistului, i-a venit în timpul curățeniei de primăvară, când a dat peste schița unui robot, făcută cu 10 ani în urmă. I s-a părut amuzantă ideea construirii unui robot grădinar. Acela a fost momentul când a început să concretizeze conceptul – un robot care să îl ajute să își îngrijească plantele.

Dickson a petrecut 4 săptămâni rafinându-și ideea. A pus conceptul în cuvinte, a cercetat, a schițat. Nu avea cunoștințe în electronică și a început totul de la 0. Inițial, Plant Friends trebuia să fie un proiect unic, și o mențiune interesantă în portofoliul lui, însă succesul răsunător de care s-au bucurat roboțeii pe forumuri l-au determinat pe Dickson să mărească scopul proiectului. Plant Friends MK2 vine cu hardware și software reproiectat. Ba chiar a făcut și un tutorial pentru cei doritori să își construiască propriul sistem. Versiunea a doua este în totalitate open source. Dickson speră ca astfel să stârnească începătorii să învețe să construiască sistemul sau să dezvolte sisteme originale.

 

Sursa: ponoko.com

Despre acest articol

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu