Printarea 3D cu sticlă


| Fara Comentarii »

glass

Majoritatea printerelor 3D actuale folosesc materiale plastice, dar situația s-ar putea schimba în curând. După cum am menționat recent, MakerBot a uluit lumea la CES cu anunțul lansării de filamente noi printre care se numără fierul și calcarul. Acum am aflat că recent se lucrează intens la dezvoltarea unui sistem de printare 3D folosind sticlă. Un institut englez de cercetare folosește parte dintr-un fond guvernamental (de 8,4 milioane de lire sterline) pentru a descoperi soluții de printare cu sticlă și metal.

Glass Technology Services Ltd. (GTS) este numele companiei care se va axa pe printarea cu sticlă. Companiei i se vor alătura JRI Orthopedics, 3T RPD și Delta T Devices. Într-o întâlnire cu Secretarul de Afaceri Vince Cable, acesta a declarat că tehnologia ar putea crea noi locuri de muncă și creștere economică în Marea Britanie.

Scopul GTS este de a combina structuri din sticlă și metal în suprafețe tridimensionale. Adițional, urmăresc să implementeze proiectarea și producția de implanturi ortopedice, care se vor integra mai facil în oase. Scopul este de a îmbunătăți rata vindecării pentru pacienți și să scadă costurile serviciilor de sănătate.

Utilizarea sticlei se poate dovedi a fi o parte interesantă a printării 3D. Până și HP se zvonește că lucrează la dezvoltarea unui sistem similar. LuxeXcel (Olanda) sunt principalii dezvoltatori ai aceste tehnologii, și proiectează ochelari. Procesul este simplu: dacă ai nevoie de ochelari, LuxeXcel te supune unui test oftalmologic computerizat, apoi expediază rezultatele unui printer 3D. Mașinăria printează ochelarii, și cam atât. Avantajul constă în viteza sporită și capacitatea de personalizare.

Sursa: 3dprinting.com

Despre acest articol
  • Publicat: 2015-01-15
  • Comentarii: nici un raspuns

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu