Un pas mai aproape de Star Trek – pateuri printate 3D


| Fara Comentarii »

pateuri printate 3d

Drojdie, semințe, spori, 5 zile. Atât i-a trebuit lui Chloe Rutzerveld pentru a crește o tranșă de pateuri. Folosindu-se de aceste simple ingrediente naturale, studenta Universității din Eindhoven, în colaborare cu TNO (Olanda), Rutzerfeld a dezvoltat Edible Growth pentru a găsi o soluție la problema deșeurilor alimentare în contextul nevoii crescânde de alimentație al planetei noastre suprapopulate.Inspirația a venit din avântul grădinăritului urban și nevoia de a îndepărta alimentația de multinaționalele agricole. Producția proprie de alimente sau cumpărarea de la un producător local reduce riscul de perisare și elimină calvarul logistic de transport, refrigerare sau alte practici consumatoare de resurse.

Edible Growth este un început promițător în drumul către o producție mai eficientă – și mai creativă – a mâncării. Scheletele pateurilor ce conțin aluat, semințe și spori de ciuperci sunt printate 3D în forme similare unei cruste de plăcintă. Procesul de creștere a produsului durează 5 zile. Rezultatul final este un antreu frumos din care răsar ciuperci și verdețuri. O perioadă mai lungă de creștere potențiază aroma și mirosul mâncării.

Toate ingredientele sunt naturale și singurele pierderi sunt bucățile de mâncare pe care musafirii nu le pot termina. Printerul în sine este mic și ingredientele pe care le folosește au valoare nutritivă foarte bună. Inițiative de acest gen sunt menite să atragă atenția producătorilor mari din domeniu. Recent, compania elvețiană Nestle a anunțat că lucrează la propriul lor concept de printer 3D alimentar, numit „Iron Man”, sortit comercializării în 5-10 ani.

Sursa: 3dprint.com

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu