Invenție adolescentă: ORB, cel mai rapid printer 3D


| Fara Comentarii »
printer 3D

ORB, cel mai rapid printer 3D

Când vine vorba de printare 3D, viteza este aspectul în care dorim să vedem cele mai multe îmbunătățiri. Nimănui nu-i place să aștepte ore în șir pentru a termina fabricarea unui obiect de mărimea unui pumn. Într-o lume în care totul se petrece într-un ritm accelerat, lipsa vitezei în procesul printării 3D cu siguranță ține tehnologia în frâu.

În ultimul an, liderii industriei s-au lăudat că viitoarele generații de printere 3D vor fi mult mai rapide. HP afirmă că în 2016 vor scoate pe piață tehnologia Multi Jet Fusion – de 10 ori mai rapidă decât soluțiile actuale, iar 3D Systems lucrează de zori la o mașină care, susțin ei, va fi de 50 de ori mai rapidă decât printerele disponibile astăzi. Cu toate acestea, se fac prea puține demersuri în piața consumatorilor, în special pentru utilaje FFF/FDM. Aceste printere par să își fi atins limita capacităților până când se va găsi o soluție nouă.

Se pare că exact acest lucru încearcă să-l facă un adolescent de 15 ani pe numele Thomas Suarez. Despre Thomas s-a mai discutat în luna iulie, când a anunțat dezvăluirea unui printer 3D de birou de 10 ori mai rapid decât tehnologiile disponibile acum. După cum vă puteți da seama, Suarez nu este un adolescent tipic. Dezvoltă aplicații de câțiva ani încoace, și a vorbit în cadrul unei conferințe TED când avea 12 ani.

Astăzi CarrotCorp, compania lui Suarez, a dezvăluit oficial aparatura lor de mare viteză care, deși nu i-au fost dezvăluite specificațiile generale, pare a fi destul de revoluționară.

ORB folosește câteva tehnologii nemaiîntâlnite în industrie, printre care un design modular care permite modificarea și schimbarea rapidă a unor componente. Platforma, care folosește o tehnică similară cu a unui gramofon, se rotește rapid, astfel facilitând printarea la viteze de până la 10 ori mai rapidă decât un printer FFF/FDM tipic. În plus, ORB va putea folosi un filament special cu particule metalice magnetizate care, în combinație cu un proces nou de încălzire care presupune multiple elemente de încălzire grupate vertical, îi vor permite să fie extrudat mult mai rapid.

tehnologii

Tehnologiile prin care se remarcă printerul 3D

Sistemul modular face parte dintr-un kit de dezvoltare pe care CarrotCorp îl va face disponibil în curând, lucru care va duce în curând la posibilitatea proiectării și utilizării de module unice, fiecare cu funcția proprie. Un modul pentru extrudat, altul pentru rotirea discului ș.a.m.d. . Fiecare instrucție de printare este transferată modulului care o necesită.

Sistemul nou a necesitat dezvoltarea propriului limbaj de cod. Printerul ORB nu va folosi standardul G-Code, bazându-se în schimb pe ORB Print Code, un cod prolix care poate fi înțeles de oricine. Mai jos puteți vedea un exemplu:

rpm 60;
home all;
heat extruder 230;
slide 0;
e;
spin 100;
r;
slide 20;
e;
spin 100;
r;
slide 40;
e;
spin 100;
r;
slide 60;
e;
spin 100;
r;
slide 100;
e;
spin 100;
r;
end;

 

Printerul în sine are forma unui acvariu rotund și permite vizualizarea din orice unghi a obiectului aflat în lucru, deși platforma este complet acoperită. Suarez și compania sa plănuiesc să lanseze o campanie de crowdfunding pentru a putea strânge fondurile necesare pentru producția de masă a printerului. Cei interesați se pot înscrie pe pagina companiei pentru a fi ținuți la curent. Va trebui să așteptăm până atunci pentru a afla prețul ORB-ului.

  Sursa: 3dprint.com, orbprinter.com

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu