O săptămână fab


| Fara Comentarii »

Săptămâna aceasta a fost puțin amorțită din punct de vedere creativ în domeniul printării 3D, așa că am pregătit o listă cu noutățile care s-au remarcat în ultimele zile.

Un adăpost de păsări printat 3D care își schimbă culoarea când e ocupat

 

Reginald Taylor a printat un adăpost de păsări folosind filament termosensibil. Termo ce? Da, filament care se colorează când se încălzește. Când este gol, adăpostul are o culoare gri-maronie, dar devine mov apoi roșu când este ocupat. Modelul este disponibil gratuit pe My Mini Factory de unde îl puteți și cumpăra gata făcut.

Printer 3D profi versus unul de birou: poate un printer de $600 să facă față omologului său de $20,000?

Spoiler Alert: Da și nu. Amândouă printerele au avut sarcina de a printa o cană, iar Printrbot-ul pare că a făcut o treabă mai bună, deși testul nu este atotcuprinzător. Avem senzația că uPrint-ul de la Stratasys s-ar fi descurcat mult mai bine cu un obiect mai complex sau mai mare. Ce nu putem nega, în schimb, este costul per printare cu cei doi rivali: puțin peste $2 dacă e printată pe Printrbot; $58 pe uPrint. Ioi.

Carne printată 3D și viitorul alimentației

Conform unui studiu întreprins de Națiunile Unite, populația planetei va ajunge la 9.6 miliarde de oameni până în 2050. Fără îndoială resursele necesare producției alimentare vor deveni insuficiente, și oameni ai științei caută încă de pe-acum soluții tehnice. Deși trendul astăzi este de a adopta o dietă naturală, bio, situația din viitor – necesitatea de a hrăni popoarele va dicta inventarea replicatoarelor din Star Trek. Tea. Earl Gray. Hot.

Olandezii printează cu lut

Plecând de la premiza că plasticele dăunează mediului (mai puțin PLA, care este biodegradabil) și printarea cu metal este în continuare foarte scumpă, o echipă de olandezi au adus olăritul în secolul XXI adăugând lutul pe lista materialelor printabile 3D. Și-au făcut propriul printer, propriul amestec de lut printabil și propriile oale și ulcele (presupunem). Apoi au rafinat design-ul și au ajuns să poată printa sculpturi din lut în câteva ore, un proces care înainte dura săptămâni întregi. Printerul va fi disponibil în comerț în curând.

Despre alegerea corectă a materialului de printat 3D

Termoplastic, metal, lut. Se pare că nu există limită la ce poți îndesa printr-un extruder. Acum ar fi timpul să învățăm și ce material este mai potrivit pentru ce aplicație. În articolul detaliat (poate excesiv de detaliat pe alocuri) de pe blog-ul CAPINC descoperim ce tipuri de plastic se pretează mai bine cărei aplicații, care sunt mai rezistente, mai flexibile etc. Acum când vă pregătiți noul proiect veți ști dacă PLA, ABS sau nylon-ul se pretează mai bine. Acum vrem și noi ciocanul acela din sticlă.

 

Despre acest articol

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu