How low can they go?


| Fara Comentarii »

Parcă nu trece nici o săptămână fără să auzim de încă un alt printer 3D născut într-un garaj care va costa mai puțin decât un laptop, iar săptămâna asta nu face nicio excepție. Ce ni se pare surprinzător, în schimb, este originea acestor noi modele. De obicei suntem obișnuiți să auzim de câte o inițiativă venită din partea americanilor, germanilor, francezilor sau ale altor oameni din țări cu venit peste mediu, dar de data aceasta problema stă cu totul altfel. Citiți mai departe și veți afla:

Fabrap 3.0

 

Țara de origine: Réunion

Autori: frații Frederic, Fabrice, David, and Daniel

Fabrap 1.0 a fost creat pentru a facilita imprimarea 3D de dimensiuni mari (380x380x380). Pe parcursul a două iterații design-ul lor original a fost rafinat până în momentul în care au arătat lumii Fabrap versiunea 3.0. Punctul principal de vânzare al printerului compact este prețul – 400 de euro complet asamblat. Prețul scade la 300 dacă clientul achiziționează o parte din elemente separat, iar expertiza tehnică a fraților aproape garantează că în viitor vor evolua design-ul actual în ceva și mai ieftin.

 

3D-ing FabX

Țara de origine: India

Autorul: 3D-ingfabx printer

Lăsând xenofobia la o parte, într-o țară în care igiena publică este o problemă cu care populația se confruntă zilnic, este cel puțin neobișnuit ca o firmă locală să își utilizeze resursele pentru a dezvolta un concept nou de printer 3D. FabX se vinde cu aproape inimaginabilului preț de $324 (283 de euro la cursul de schimb din data postării acestui articol).  Având o echipă de cercetare dedicată avansării tehnologiei 3D dar și a scăderii costurilor, compania indiană a reușit să scoată un produs capabil și versatil aproape gratuit.

Momentan India se bucură de o creștere economică anuală de 8%, și nu ne-ar mira dacă avansul în tehnologia printării 3D îi va ajuta să crească acest procent.

Despre acest articol
  • Publicat: 2015-02-05
  • Comentarii: nici un raspuns

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu