Lemn, calcar și fier – filamente noi de la MakerBot


| Fara Comentarii »

CES-secondary1

 

MakerBot a făcut un anunț interesant în timpul CES 2015: compania va lansa noi filamente compozite concepute să imite lemnul de arțar, calcar, fier și bronz și livrările vor începe spre sfârșitul lui 2015. Materialele sunt compozite, ceea ce înseamnă că piatra, metalul sau lemnul sunt amestecate cu plastic pentru a le da capacitatea de topire și solidificare – calități importante dacă sunt trecute printr-un printer 3D.

MakerBot amintește că produsele finite pot fi lustruite sau băițuite pentru o doză suplimentară de realism. Prețurile pentru filamentele noi nu au fost încă anunțate, dar cei interesați vor trebui să achiziționeze capete noi de printare. Oamenii sunt interesați de printarea altor materiale în afară de plastic, dar aducerea printerelor 3D de metal în valoare de milioane de dolari este, momentan, nu numai scump, dar și periculos.

Startup-uri și oameni pasionați au încercat să printeze cu lemn și metal timp de ani de zile. Este minunat să vedem că MakerBot, deținut de către corporația internațională de printare 3D Stratasys, investește capital considerabil în această direcție. A devenit evident că oamenii sunt interesați să printeze cu altceva în afară de plastic, iar MakerBot și celelalte companii din spatele tehnologiei demonstrează că poate exista o cale.

Sursa: inside3dprinting.com Foto: makerbot.com

Despre acest articol

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu