Fab Tech: Printere 3D, materiale noi


| Fara Comentarii »

Doar pentru că o anumită convenție s-a terminat acum câteva săptămâni, nu înseamnă că inovația s-a terminat. De data aceasta ne îndreptăm privirile mai departe de coasta americană, mai aproape de acasă, și vom trece în revistă toate aparițiile în domeniul printărilor 3D despre care am aflat în ultimele zile:

Printare 3D cu țesut biologic viu

O echipă de cercetători britanici din Swansea au început dezvoltarea unui proces de bioprintare 3D de țesuturi de animale. Procesul este esențial pentru emularea complexă și veridică  a țesuturilor umane. O reușită în acest domeniu ar aduce beneficii în special în domeniul cercetărilor farmaceutice. La ora actuală, testele pre-clinice ale medicamentelor noi se fac pe animale – o metodologie cu rată de succes neideală.

Atom 2.0 – cel mai rafinat printer 3D delta de până acum

Trebuie să recunoaștem că formatul delta se bucură de foarte mare popularitate în industria printerelor 3D. Cu toate astea, câteva firme încrezătoare continue să lanseze pe piață variante noi de printere în format triunghiular, iar exemplarul dezvoltat de firma chineză Atom este ultimul concurent apărut. Modelul 2.0, autointitulat „cel mai rafinat printer 3D delta” se remarcă prin construcția metalică foarte solidă și prin îmbunătățirile evolutive menite să facă operațiunile de printare mai rapide și mai bune calitativ. De asemeni, Atom 2.0 poate extruda printr-un cap simplu sau dublu, și poate grava folosind un laser în locul extruderului. Printerul poate fi comandat la prețul foarte rezonabil de $1,599 de pe ZecZec (site chinezesc de crowdfunding, similar Kickstarter). Un clip frumi de prezentare:

Un nou filament de bronz

Rămânem în China pentru următorul calup de știri: eSUN a inventat un filament pe baza de PLA care imită bronzul. Compania se laudă că materialul imită atât culoarea cât și luciul metalic, dar nu menționează că ar conține bronz adevărat (veste bună – risc minim de intoxicare).

Printer 3D Polonez cu pat autonivelant

Ajungem mai aproape de casă pentru știrea următoare: firma poloneză Pirx3D lansează printerul lor, intitulat Pirx one (puncte bonus pentru cine își dă seama cum se pronunță) – un printer 3D foarte prezentabil, care vine echipat cu un pat încălzit autonivelant foarte deștept. Un senzor din interiorul patului ia măsurători din poziții diferite și transmite datele creierului central care corectează automat erorile de calibrare Cântărește 10 kg și și costă 1,199 euro inclusiv patul încălzit și este compatibil cu PLA, ABS, nylon, Ninjaflex și multe alte filamente dificil de printat.

RepRap au un filament nou performant

RepRap Germania au scos un filament PLA ce promite multe. Primul aspect care atrage este… aspectul. Arată ca și cum ar fi fost finisat după procesulde printare. Filamentul ce permite suprafețe foarte fine vine și cu avantajul de a fi printabil la temperaturi mai mici decât cele necesare pentru PLA standard. Asta înseamnă deformări minime în timpul procesului de printare. Aspectul fizic și calitățile superioare ale filamentului dedicat printării 3D poate fi achiziționat cu 28 de euro (rola de 750 g) direct de la RepRap Germania sau de la parteneri autorizați.

Despre acest articol
  • Publicat: 2015-01-28
  • Comentarii: nici un raspuns

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu