Fab Art II


| Fara Comentarii »

Revenim și săptămâna aceasta cu artă printată 3D. Printre căutările noastre, am descoperit opere de artă care încearcă să fie deopotrivă frumoase și funcționale:

1. Chitară printată 3D, prezentată la CES

Anul acesta la CES, 3D Systems l-au avut ca invitat pe Kenny Lewis pentru a-i ajuta să prezinte cea mai recentă operă scoasă de designerul Olaf Diegel. Aspectul chitarei face referiri culturii americane – forma corpului este de Fender Stratocaster, în care sunt încastrate elemente arhitecturale ale New York, Catedrala St. Patrick, stadionul Yankee și altele. Modelul chitării poate fi cumpărat de pe Cubify.com

2. Învață acorduri cu o tastieră printată 3D

Vrei să înveți să cânți la chitară; vrei să iei lecții dar nu îți permiți să plătești un profesor? Construiește-ți-l! MushfiqM de pe site-ul Instructables are soluția: un Arduino, o serie de LED-uri și o tastieră de chitară printată 3D. Dispozitivul, odată asamblat, va indica artistului-în-devenire unde trebuie să pună degetele pe tastieră pentru a obține acordul dorit. Având în vedere că majoritatea pieselor moderne conțin 3, maxim 4 acorduri, numărul de piese ce pot fi învățate se numără cu miile. Instrucțiunile de asamblare includ programarea Arduino-ului precum și un număr mare de compoziții muzicale de învățat.

3. Prima chitară printată 3D din Olanda, vândută la licitație în scopuri caritabile

Un grup format din lutieri, designeri, programatori și experți în printarea 3D și-a pus talentul la contribuție pentru a crea o operă de artă menită să ajute în campania de strângere de fonduri 3FM Serious Request. Fiind unul din cele mai originale obiecte din cadrul licitației, chitara împrumută elemente stilistice de la designul Les Paul al Gibson. Corpul cuprinde simboluri ale orașului Harleem (gazda evenimentului-petrecere).

Producția chitării a durat 76 de ore. Corpul a fost printat din nylon, apoi acoperit cu o vopsea pe bază de fier și tratat cu o soluție acidă pentru a accelera procesul de oxidare. Pentru a-i crește valoarea de vânzare, artiști olandezi de seamă au folosit-o pe perioada concertului caritabil. La sfârșitul evenimentului, chitara a ajuns în mâinile unui fan norocos pentru suma de 5.750€.

4. O santinelă din The Matrix, printată din peste 500 de componente

Sigur ați văzut The Matrix. Dacă nu, va fi nevoie de câteva explicații. Santinelele din film sunt roboți de luptă, vânători de oameni prin canalizările și pasajele orașelor părăsite. Tentaculele și abilitatea lor de a zbura de parcă ar fi sub apă au fost subiectul unei din cele mai memorabile scene din film. Începând cu săptămâna trecută, vă puteți descărca și voi propria santinelă! Reg Taylor, inginerul care a printat minunăția a recunoscut că partea de proiectare nu i-a luat la fel de mult ca și producția efectivă – santinela conține peste 500 de piese și a durat 241 de ore de printat. Asta înseamnă 10 zile.

Despre acest articol
  • Publicat: 2015-01-26
  • Comentarii: nici un raspuns

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu