FAB ART IV: Ediția de marți


| Fara Comentarii »

Ați crede că am uitat ce zi este. Ați fi avut dreptate, doar că luni am fost preocupați cu filmarea unui clip pe care l-am urcat pe youtube și pe care îl puteți vedea aici, aici, sau aici, ori clickuind textul acesta subliniat. Sau mai jos. Vă puteți uita liniștiți. O să vă așteptăm.

 Gata? Bun. Sperăm că a fost interesant. La fel cum sperăm ca selecțiile de săptămâna aceasta să fie la fel de interesante.

Un artist printează 3D căminuri petru crabi

Sursa acesei știri vine de pe boredpanda.com (culmea). Specia de crabi Paguroidee, denumită colocvial „hermit crabs” în engleză, nu dispune de propria-și cochilie așa că mătură fundul oceanelor pentru a găsi una. Așa că artista japoneză Aki Inomata și-a pus creativitatea la muncă și a creat o interpretare… cam literală a conceptului de cămin pentru crabi, dar cu e cu siguranță originală/creativă/originală, modelând și printând 3D în plastic transparent variante în miniatură ale unor elemente arhitecturale bine-cunoscute. Mai multe poze și un video în link.

Un student a printat 3D o cutie de viteze

Din ce în ce mai mulți oameni se laudă că au printat 3D o mașină, dar majoritatea s-a limitat la elemente structurale sau estetice. Nu și Carmelo Locurto, însă. Studentul la inginerie mecanică a beneficiat de inițiativa Stratasys de a introduce printarea 3D în educație și, în cadrul unui proiect de grupă, a făcut o cutie de viteze. Studentul s-a confruntat cu un număr de probleme de design pe care le-a depășit, în cele din urmă rezultând o cutie de viteze funcțională printată dintr-o bucată folosind un Stratasys uPrint. Inițial nu eram hotărâți dacă să includem opera la secția de artă sau cea de tehnică, dar ni s-a părut interesantă povestea studentului și efortul depus pentru a învinge constrângerile fizice și tehnologice ce i-au fost impuse.

Dita von Teese a purtat o rochie printată 3D

Ok ok, nu e cea mai nouă informație de pe planetă, dar nouă ne place pentru că e printare 3D făcută bine, e Dita, și e Dita + printare 3D. Yes ma’am. Dacă nu ați auzit de ea, Dita von Teese este, conform paginii Wikipedia, dansatoare burlesque, fotomodel, antreprenor și actriță. Acum partea bună: rochia printată 3D este complet articulată, bazată pe numărul lui Fibonacci, bătută cu 13 000 cristale Swarovski. Majoritatea acestor detalii țin doar de ordin estetic, dar pe lângă redarea aspectului foarte plăcut al rochiei de nylon, printarea 3D ne învață că putem modela și construi haine după măsurători exacte pentru cazuri speciale. Tehnologia își va găsi rostul în special în modă, medicină și armată, unde întâlnim des nevoia de aplicații specializate.

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu