Fab Art: Artă printată 3D de prin internet


| Fara Comentarii »

Ne este greu să ne imaginăm exact câte posibilități ne poate oferi printarea 3D și aplicațiile poate neimaginate în care ne putem folosi de ea. Chiar recent am descoperit că dacă ai un printer suficient de mare, poți printa clădiri. De data aceasta dorim să vă prezentăm, în ceea ce poate va deveni o temă săptămânală, născocirile mai puțin utile dar cu siguranță mai frumoase din universul printării 3D. Sigur că o operă de artă nu va fi niciodată la fel de utilă în același sens în care o proteză sau o clădire este utilă, dar nu putem nega că fuziunea născută din pasiunea pentru artă și pentru tehnologie are un farmec aparte. De aceea, în continuare vom enumera creațiile din săptămânile trecute care ne-au plăcut în mod special.

1. Honda CB500 printată 3D

Pentru cine nu știe încă, curtea Fablab găzduiește o motocicletă. Asta înseamnă că cel puțin unul din piticii harnici de aici este pasionat de motociclism, și ni s-a părut firesc să includem această sculptură (?) în listă.

Opera – o Honda CB500 la scară 1:1, este munca lui Jonathan Brand, un artist newyorkez. La rândul său un motociclist entuziast, Jonathan a proiectat motocicleta în sute de piese pe care apoi le-a lipit împreună. Pentru a face modelul cât mai transparent, pereții obiectelor printate rareori depășesc 1mm grosime. Artistul a printat toate piesele pe un Ultimaker Original și munca sa a fost afișată pe site-ul Ultimaker, o onoare binemeritată.

2. Jocul de-a umbrele

Vă puteți da seama din poză că titlul nu se referă la apărători de ploaie. Herny Segerman și Saul Schleimer s-au folosit de printarea 3D și de proiecția stereografică pentru a crea jocuri de lumină „matematice”. Cuvintele lui Saul: „Proiecția stereografică este o idee frumoasă și importantă, iar aceste modele arată principiul de funcționare într-o manieră foarte ușoară de înțeles.”

 3. Motor de Porsche, o sculptură kinetică

Deși nu se ridică la complexitatea în gândire sau execuție a proiectelor precedente, Flat Six – sculptura creată de Jonathan Brady (alt Jonathan) are un farmec propriu. Opera printată în plastic gri și finisat să pară metalic a fost inspirată din design-ul unui motor Porsche răcit cu aer. Când utilizatorul învârte manivela, pistoanele, arborele cotit și ventilatorul de răcire se învârt. Modelul se poate cumpăra din magazinul Etsy foarte variat și interesant a lui Jonathan.

 

 

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu