În curând! Clădiri printate 3D


| Fara Comentarii »

clădiri printate 3D

Mai ieftin, mai eficient, mai sigur. Am aflat că în data de 18 ianuarie 2015 o tehnologie menită să îmbunătățească procesul de expansiune a orașelor: clădiri PRINTATE 3D. După ce ani de zile a dăinuit în mintea arhitecților și a inginerilor de pretutindeni (probabil), Shanghai WinSun Decoration Design Engineering Co au prezentat, în cadrul unei conferințe de presă care a atras peste 300 de experți din industrie, două „prototipuri” imobiliare surprinzătoare: un bloc de apartamente cu nivele și prima vilă printată 3D din lume.

Vila are o suprafață de 1100 metri pătrați și beneficiază de decorațiuni interioare și exterioare la un nivel de finisaj impresionant. A fost proiectată special pentru grupul Tomson, un dezvoltator imobiliar taiwanez. Secretul constă în tehnologia dezvoltată și brevetată de către WinSun în ultimii ani:

În primul rând, „cerneala” lor de printare 3D este un amestec de deșeuri din construcție, fibră de sticlă, oțel, ciment și aditivi speciali. Conform Ma Yi He, CEO-ul companiei, transformarea deșeurilor în materiale de construcție reduce emisiile de dioxid de carbon și muncitorii nu riscă să intre în contact cu materiale sau medii de muncă periculoase.

Costul acestei vile se ridică la $161.000 și au fost comandate deja 10 exemplare.

A doua surpriză din desaga de inovații este printerul folosit în construcția caselor – înalt de 6,6, lat de 10 și lung de 150 de metri. Dimensiunile substanțiale ale printerului permit o creștere de 10x a eficienței de producție. WinSun estimează că tehnologia lor va scădea timpul de execuție între 50-70% și va micșora mâna de lucru cu până la 80%. Tehnologia va permite în viitor și construcția de poduri sau clădiri de birouri. Software-ul de design arhitectural folosit de WinSun permite modificarea și integrarea proiectelor după cerințele structurale sau ale clientului și nu se limitează la stiluri predefinite.

Ma speră că această tehnologie va elimina stigma atașată șantierelor creând un mediu curat, compact și eficient fără a compromite calitatea. Clădirile prezentate în cadrul conferinței se conformează standardelor de siguranță chinezești, un inginer precizând că în viitor va fi nevoie de un standard național pentru arhitectura printată 3D.

WinSun a alcătuit un plan de dezvoltare pe termen scurt ambițios care prevede utilizarea nisipului ca material de construcție și deschiderea de fabrici în Arabia Saudită, Qatar, Maroc, Tunisia, Statele Unite și peste alte 20 de țări, pentru a populariza ideea imobilelor printate 3D. În special în Africa și orientul mijlociu, speră să producă locuințe eficiente pentru familii cu venituri mici. Prima serie de echipamente de printare 3D este deja pregătită pentru export.

Sursă: 3ders.org

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu