CES 2015: Materiale nou apărute


| Fara Comentarii »
CES 2015

Foto: Make Magazine

Recent încheiatul CES 2015 a dovedit prin prezența unui spațiu imens dedicat printării 3D că tehnologia de printare începe cu adevărat să își arate potențialul. Nume cunoscute precum 3D Systems, Voxel, Formlabs dar și giganții Intel și Autodesk au prezentat ultimul răcnet în materie de printare 3D.

În căutările ei, revista Make: a descoperit o serie de materiale care vor lărgi masiv spectrul de aplicații ale printării 3D. Noi dezvoltări tehnologice vor permite printarea 3D a circuitelor electronice (ideal pentru crearea de prototipuri complexe), iar fibra de carbon – cel mai în vogă material de câțiva ani încoace, a sosit și în arsenalul printerelor 3D mici și (relativ) accesibile.

În plus, 3D Systems au lansat CubePro C, un printer 3D color (aproape) accesibil. Unitatea în valoare de $5000 beneficiază de o acuratețe impresionantă de doar 25 de microni și de o viteză de 175 milimetri pe secundă. Poate folosi PLA, ABS și Flex ca materiale, iar sistemul dual de extrudare folosește PVA dizolvabil ca material structural în timpul printărilor.

În clipurile următoare puteți urmări reportajul făcut de Make:

Sursă: extremetech.com via Make: Magazine

Despre acest articol
  • Publicat: 2015-01-13
  • Comentarii: nici un raspuns

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu