Clip printat 3D – omagiu adus muzicii electronice


| Fara Comentarii »

Tehnologia printării 3D a fost folosită pentru a crea multe videoclipuri artistice. Mai țineți minte clipul stop motion pentru We Are Explorers (Cut/Copy) pentru care printere 3D au fost folosite pentru a printa toate obiectele într-o manieră profesionistă? Greg Barth, regizorul londonez, a adăugat un clip nou în colecția sa de video-uri cu printare 3D. Regizorul, care a mai lucrat cu Passion Pit înainte, a fost rugat să creeze un clip pentru platforma belgiană de muzică electronică Hello Play.

Clipul lui este o interpretare a muzici electronice, unde obiectele își modifică forma în funcție de sunetul pe care îl produc. Linii albe ies din toba mare, și când cineva bate din palme, un ghiveci de flori se împarte în două. E foarte suprarealist și ilogic, dar a fost făcut cu metode de manufactură foarte logice și moderne. Clipul are mai puțin de un minut lungime, dar Barth probabil că a petrecut zile în șir filmându-l.

Probabil sunteți curioși să aflați cum a fost făcut. Cel mai interesant lucru despre omagiul adus muzicii electronice este că a făcut și un clip „making of”. În acest film, ne arată cum a folosit un program de modelare 3D – Softimage – și tehnici de printare 3D pentru a crea unele obiecte. Pentru a crea o statuie, pe care o puteți observa când se topește la sfârșitul clipului, a creat o matriță și a adăugat 6 kg de ciocolată albă.

Hello Play Making-Of from Greg Barth on Vimeo.

Barth ar putea folosi printarea 3D și în următoarele clipuri, dar singura probleme este că – deși prețurile tehnologiei sunt în scădere, tehnica este în continuare relativ scumpă. Orișicum, puteți urmări proiectele video ale lui Barth pe site-ul său personal. Debutul său în printarea 3D ne amintește de o altă capodoperă făcută în același spirit de către animatorul Ray McCarthey Bergeron.

Sursă: 3dprinting.com

Comentarii


Momentan nu exista commentarii publicate pentru acest articol!

Adauga un comentariu